top of page
KeyStone, Algorithm & Artificial Intenigent

Οι Αλγόριθμοι είναι μαθηματικές οδηγίες και χρησιμοποιούνται από υπολογισμούς και την επεξεργασία δεδομένων έως και την αυτοματοποιημένη συλλογιστική.

Και πιο συγκεκριμένα, Αλγόριθμος είναι μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος.

Έτσι, ο όρος αλγόριθμος χρησιμοποιείται, για να δηλώσει μεθόδους που εφαρμόζονται για την επίλυση προβλημάτων.

Ο παλαιότερος αλγόριθμος ήταν ο αλγόριθμος του Ευκλείδη για την εύρεση του μέγιστου κοινού διαιρέτη δύο αριθμών ή το λεγόμενο κόσκινο του Ερατοσθένη για την εύρεση των πρώτων αριθμών από 1 ως n

Ένας αλγόριθμός μπορεί να χρησιμοποιεί πολλαπλές επιλογές οι οποίες μπορούν να γίνουν και με μία εμφωλευμένη δομή.  

Αυτό πρακτικά σημαίνει να κάνει χρήση της συνθήκης:

“Αν ισχύει αυτό… τότε ισχύει εκείνο” πολλές φορές.

Ήδη από το 1952, ο Allan Turing δημοσίευσε ένα σύνολο εξισώσεων που προσπάθησαν να εξηγήσουν τα μοτίβα που βλέπουμε στη φύση, από τις διάστικτες ρίγες που στολίζουν το πίσω μέρος μιας ζέβρας μέχρι τα σπειροειδή φύλλα σε ένα φυτικό στέλεχος.

Από τότε, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες αλγόριθμοι που μετρούν τα πιο παράξενα πράγματα, αποδεικνύοντας συσχετίσεις που δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί ο νους.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους Αλγόριθμους, έχουν ακαδημαϊκό χαρακτήρα και σπανίως βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή ζωή.

Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει δημιουργηθεί ένας συνδιασμός μεταξύ δεδομένων και αλγορίθμων, με στόχο την ανάπτυξη Artificial Intelligence εργαλείων.

Η Artificial Intelligence (AI) - Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα σύνολο αλγορίθμων που μπορεί να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες περιστάσεις.

Διαφέρει από τη Machine Learning  (ML) - Μηχανική Εκμάθηση, στο ότι μπορεί να τροφοδοτηθεί από Μη Δομημένα Δεδομένα και να λειτουργεί.

Ένας παραδοσιακός αλγόριθμος που χρησιμοποιείται σε ML, μπορεί να εξελιχθεί σε ευφυή αλγόριθμο ΑΙ και να χρησιμοποιεί Μη Δομημένα Δεδομένα, εφ’ όσον η επιχείρηση, θελήσει την εξέλιξη του.

Εν Κατακλείδι

Χρησιμοποιώντας Artificial Intelligence (AI) - Τεχνητή Νοημοσύνη ο ασφαλιστικός κλάδος, μπορεί να κερδίσει πολλά οφέλη όπως στοχευμένη παραγωγικότητα, βελτιωμένη εμπειρία πελατών, αποτελεσματική διαχείριση απαιτήσεων και σίγουρα μπορεί να πετύχει (εάν αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη), πιθανή ετήσια παραγωγή σε παγκοσμιο επίπεδο, άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολάρια.

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης κερδίζει δυναμική σε όλες τις βιομηχανίες. Με τους πελάτες να αγκαλιάζουν την ψηφιακή τεχνολογία με ταχύτερο ρυθμό, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί πρέπει να εντείνουν και να μεταμορφώσουν τις διαδικασίες τους με τεχνολογίες αιχμής όπως το AI.

bottom of page